Ulaşım

Uber yapay zeka laboratuvarıyla gelecek projelerini iyileştirmeyi hedefliyor

uber surucusuz arac

uber yapay zekaUber yapay zeka laboratuvarıyla gelecek planlarında önem verdiği projeleri daha yukarıya taşımayı amaçlıyor. Resmi adı Uber AI Labs olan araştırma grubu, şirketin yemek teslimat servisi veya sürücüsüz otomobil gibi projelerini geliştirmek için çalışacak. Laboratuvarın kadrosunu Geometric Intelligence adını taşıyan girişimin çalışanları oluşturacak. Uber söz konusu şirketi satın aldığını da açıklarken, bunun için kasasından çıkan miktar konusunda bilgi vermedi.

Uber bir süre önce ABD’nin Pittsburgh şehrinde sürücüsüz otomobil filosunu test etmeye ve bu filoyla küçük bir yolcu grubunu taşımaya başlamıştı. Şirket, kısa süre önce mobil uygulamasını da yenilemiş ve modern bir görünümün yanı sıra yeni işlevler kazandırmıştı. Uber’den yapılan açıklamada, yapay zeka laboratuvarının sürücüsüz otomobillerin de içinde bulunduğu problemlerde yaşanabilecek projelere çözüm getireceği belirtildi.

Geometric Intelligence, 2014’te üç profesör ve bir doktora öğrencisi tarafından kuruldu. New York Üniversitesi’nde bilişsel bilim üzerine çalışmalar yapan Gary Marcus, Cambridge Üniversitesi’nden otomatik öğrenme profesörü Zoubin Ghahramani ve Central Florida Üniversitesi’nden bilgisayar bilimleri profesörü Kenneth Stanley, şirketin üç profesör kurucusu oldu. O dönemde New York Üniversitesi’nde beyin dilbilimi üzerine doktora yapan Douglas Bemis de ekibin tamamlayıcı parçası oldu.

Marcus, Uber’in yapay zeka laboratuvarının direktörlüğünü üstlenecek. Ghahramani ise direktör yardımcısı olarak görev yapacak. Şirketin 15 kişilik kadrosunun önemli kısmı, San Francisco’ya taşınacak. Akademisyenler ilk etapta üniversitelerdeki görevlerini sürdürecek. İlerleyen dönemlerde ise bazıları tüm mesailerini Uber’e ayıracak.

Uber yapay zeka konusundaki çalışmalarında yolun başında olduğuna dikkat çekiyor

Uber’in ana ürün sorumlusu Jeff Holden, otomatik öğrenme konusunda bazı şeyler başardıklarını ancak genel olarak yapay zeka çalışmalarında yolun başında olduklarını dile getirdi. Holden, tüm karmaşıklığı ve belirsizliğiyle gerçek dünyayla uğraşmanın çok daha üst seviyede bir zeka problemi olduğunu belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER