Ulaşım

Uber uzun süreli araç kiralama birimini elden çıkarıyor

uber xchange leasingUber uzun süreli araç kiralama birimine bir süredir alıcı arıyordu. Şirket sonunda aradığı alıcıyı bulmuş gibi görünüyor. Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Uber Xchange Leasing adını taşıyan birimini Fair.com’a satacak.

Fair’in uzun süreli araç kiralama birimi için Uber’e ne kadar ödeyeceği bilinmiyor. Ancak bu satışın sadece para karşılığında gerçekleşmeyeceği söyleniyor. Uber’in hem Fair’den hisse alacağı hem de potansiyel sürücüleri kendi uygulaması üzerinden Fair’in internet sitesine yönlendireceği belirtiliyor. Fair’in ise bunun karşılığında satıştan etkilenen 150 kişiye iş sağlamaya devam edeceği konuşuluyor.

Araç kiralama sektörünün önemli şirketlerinden Avis, aktivist yatırımcı Carl Icahn’ın şirketi Icahn Enterprises, Innovate Auto Finance ve iki yatırım şirketinin de Xchange Leasing ile ilgilendiği söyleniyor.

Uber Xchange Leasing satışıyla yeniden yapılanmayı sürdürüyor

Uber Xchange Leasing birimini elden çıkararak para kaybettiren operasyonlardan kurtulma yönündeki çalışmalarını sürdürüyor. Bir süre önce Rusya’da Yandex ile birleşen şirket, bilançolarını düzeltme konusundaki kararlılığını da gösteriyor. Uber’in uzun süreli araç kiralama birimi, arabası olmayan kişilerin de sürücü olarak Uber ile çalışabilmesini mümkün hâle getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER