Ulaşım

Uber ve Waymo arasındaki dava ABD Adalet Bakanlığı’na gönderildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

uber ve waymoUber ve Waymo arasındaki hukuk mücadelesi bir süredir devam ediyor. Google’ın sürücüsüz otomobil birimi Waymo, Uber’i ticari sırlarını çaldığı gerekçesiyle mahkemeye vermişti. Davaya bakan hakim, dosyayı federal savcıların incelemesi için ABD Adalet Bakanlığı’na gönderme kararı aldı. Söz konusu karar; Waymo cephesi için sevindirici, Uber içinse üzücü bir gelişme niteliği taşıyor.

Reuters’in haberine göre; ABD Bölge Hakimi William Alsup, davayı Adalet Bakanlığı’na gönderirken taraf olmadığını ve bir suçlama yöneltmediğini belirtti. Ancak hakim Uber’in konuyu özel bir hakeme götürme yönündeki isteğini de geri çevirdi.

Alsup’ın Uber’in talebini reddetmesi ve davayı kamuoyunun gözünün önünde tutmaya devam etmesi, Uber’in şu sıralarda tartışılan imajını düzeltmesine yardımcı olmayacaktır. Buna ek olarak, Waymo’nun ihtiyati tedbir talebinin de kısmen kabul edilmesi, davada ibrenin Waymo’dan yana olduğunu düşündürüyor.

Uber ve Waymo Anthony Levandowski yüzünden karşı karşıya gelmişti

İki şirket, daha önce Google bünyesinde sürücüsüz otomobil projesinde çalışan ancak daha sonra ayrılarak kendi şirketini kuran mühendis Anthony Levandowski yüzünden karşı karşıya gelmişti. Levandowski’nin şirketi Otto’yu satın alan Uber, Otto’nun çalışmalarından otonom sürüş teknolojisini geliştirmek için faydalanmıştı. Levandowski, dava sırasında davanın ana gündem maddesi olan LiDAR sensörleri üzerindeki çalışmalarını durdurduğunu açıklamıştı. Waymo, LiDAR sensörü teknolojisine dair çalışmalarının Uber tarafından çalındığını iddia ediyor. ABD Adalet Bakanlığı’nın davaya nasıl yaklaşacağı ise pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER