Ulaşım

Uber uçan taksi biriminin satışı için el sıkıştı

hyundai uber uçan taksi

Uber uçan taksi servisi üzerinde çalışan Elevate isimli biriminin satışı için Kaliforniya merkezli Joby Aviation ile görüştüğünü bir süre önce açıklamıştı. Tarafların satış konusunda anlaşması da fazla zaman almadı. Uber, Elevate’in Joby Aviation’a satılacağını doğruladı.

Joby Aviation hâlihazırda elektrikle çalışan ve dikey olarak kalkıp inebilen hava araçları yapıyor. Elevate’i satın almak Joby’nin Uber’in uygulama altyapısına erişmesini mümkün kılıyor. Bu satın almayla birlikte Uber ve Joby’nin uygulamaları üzerinden yer ve hava taşımacılığı hizmetlerinin entegre edilmesi mümkün hâle geliyor. Joby’nin hava taşımacılığı araçlarıyla 2023’ten itibaren hizmet vermesi öngörülüyor.

Joby Aviation’ın kurucusu ve CEO’su JoeBen Bevirt konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz yıl Uber Elevate ile iş birliği yapmaktan dolayı büyük gurur duymuştuk. Bugün ise onların Joby ekibine katılmış olmasından dolayı çok daha gururluyuz.”

Uber CEO’su Dara Khosrowshahi ise Joby ile yapılan anlaşmayı şu sözlerle değerlendirdi: “Bu anlaşma bize alanında sektörün tartışmasız lideri olan Joby ile olan iş birliğimizi derinleştirme imkanını veriyor. Onların bu dönüşümsel mobilite çözümünün milyonlarca müşterimize ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Uber uçan taksi biriminin satışı için yapılan anlaşmanın detaylarını açıklamadı. Ancak Joby, Uber’den 75 milyon dolar ekstra yatırım alacağını duyurdu. Uber, sürücüsüz otomobil birimini de benzer bir anlaşmayla elden çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER