Ulaşım

Uber uçan taksi birimini elden çıkarmaya hazırlanıyor

hyundai uber uçan taksi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uber, uçan taksi birimini elden çıkarmak için Joby Aviation isimli şirketle görüşüyor. Uber Elevate adını taşıyan birimin satışıyla ilgili haber Axios sitesi tarafından gündeme taşınırken, Uber’den henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak satışın birkaç hafta içinde resmiyet kazanabileceği belirtiliyor.

Joby Aviation, daha önce uçan taksi hizmetlerinde Uber’le birlikte çalışmayı kabul etmişti. Uber Elevate daha önce New York’ta helikopter hizmeti verse de, koronavirüs salgınının başlamasının ardından bu hizmet askıya alınmıştı.

Uber kısa vadede kârlılık için daha güvenli bir yoldan yürümeyi seçmiş gibi görünüyor. Şirket, bu hafta içinde teslimat servisi Postmates’i satın almak için anlaşmaya vardığını duyurmuştu. Otonom uçan taksilerin bir gerçekliğe dönüşmesi için daha uzun yıllar beklemek gibi görünüyor.

Uber uçan taksi gibi füturistik projeler yerine Postmates gibi daha somut hizmetlerle maddi yapısını güçlendirmeyi hedefliyor. Şirketin sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerine çalışan birimini de elden çıkarabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER