Ulaşım

Uber sürücülere ortak ulaşım imkanı sunan uberCOMMUTE özelliğini test ediyor

uberCOMMUTE-280915

Uber, sürücülere ortak ulaşım imkanı sağlayan ”uberCOMMUTE’ adını verdiği bir özelliği test ediyor. Özelliğin testi için pilot bölge olarak Çin seçilirken, şirketin test süresince uberCOMMUTE’un kullanımına ilişkin verileri topladığı ve gerekli ayarlamaları gerçekleştirdiği belirtildi. uberCOMMUTE, Uber’in ABD dışında test ettiği ilk servis olma özelliğini de taşıyor. Çin’in Çengdu şehrinde kullanıma sunulan uberCOMMUTE’un diğer şehir ve ülkelere ne zaman yayılacağı henüz bilinmiyor.

uberCOMMUTE, sürücülere kendileriyle aynı istikamette giden potansiyel yolcuları görme imkanını sağlıyor. Eğer sürücü bu potansiyel yolcular arasında kendisine uygun bir aday bulursa yolcuyu aracına alıp masraflarını biraz azaltabiliyor.

uberCOMMUTE’un potansiyel faydaları içinde masrafları azaltmak ve tasarruf sağlamak ön plana çıkıyor. Örneğin, tatil için arabasıyla yola çıkan biri kendisiyle aynı yere gidecek başka bir kişiyi bularak ”hem seyahat hem de ticaret” yapabiliyor.

uberCOMMUTE ve türevi servisler, sadece kullanıcılarına değil, toplumun geneline de fayda sağlayabiliyor. Ortak ulaşım çerçevesinde aracındaki boş koltukları kullanıma sunanlar, trafik sıkışıklığının azalmasına da yardımcı oluyor. Yoldaki araç sayısının azalması, yakıt tüketiminde düşüşü de beraberinde getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER