Ulaşım

Uber’e Türkiye macerasında bir şok daha

uber türkiye koronavirüs

Mobil uygulama üzerinden sürücülü araç çağırma hizmeti veren Uber, Türkiye’de sorunlarla karşılaşmaya devam ediyor. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, Uber’in Türkiye’deki faaliyetlerinin durdurulmasına ve servisin mobil uygulamalarına erişimin engellenmesine karar verdi.

Mahkeme, söz konusu kararı İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası ile Birleşik Taksiciler Derneği’nin açtığı davanın sonucunda aldı. İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası ile Birleşik Taksiciler Derneği, Uber’i “haksız rekabet” ile suçlamıştı.

Uber bir süredir İstanbul’da sadece taksi hizmeti sunuyor

Ancak Uber’in Türkiye’deki mevcut faaliyet yapısı, bu kararı biraz daha ilginç hâle getiriyor. Şirket, geçtiğimiz mayıs ayının sonunda İstanbul’daki UberXL faaliyetlerine son verdiğini açıklamıştı. Uber’in bu kararında İçişleri Bakanlığı’nın devreye girmesi de etkili olmuştu.

UberXL’in kontağı kapatılsa da, şirket İstanbul’daki operasyonunu sarı ve turkuaz taksi çağırma hizmeti vererek sürdürüyordu. Hâlihazırda İstanbul’da bir taksi çağırma servisinden fazlası olmayan Uber’in faaliyetlerinin taksicilerin şikayeti sonucunda durması ilginç bir durum olarak tanımlanabilir. Bu karara itiraz edilip edilmeyeceği ve Uber’in nasıl bir yol izleyeceği zamanla görülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER