Ulaşım

Uber sürücüsüz otomobil ile yolcu taşımaya başlıyor

uber surucusuz otomobilUber sürücüsüz otomobil testlerine birkaç aydır devam ediyor. Bu testlerde belli bir aşama kaydetmiş gibi gözüken şirket, arabalarıyla ilk yolcularını taşımaya başlıyor. Testlerin yapıldığı ABD’nin Pittsburgh şehrindeki Uber kullanıcıları, sürücüsüz Volvo XC90’lardan biriyle şehir içinde diledikleri konuma gidebilecek. Böylelikle Uber, henüz pek çok rakibinin adım atmadığı bir bölgeyi keşfetmeye başlayacak.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Uber sürücüsüz otomobillerini yolcuların ayağına başıboş biçimde göndermeyecek. Otomobilin sürücü koltuğunda kanlı canlı bir “süpervizör” bulunacak. Pittsburgh’da yürürlükte olan yasalar da direksiyon koltuğunda bir sürücünün olmasını zorunlu kılıyor. Bu kişinin parmak uçlarının direksiyona temas etmesi gerekiyor. Otomobilin önündeki yolcu koltuğunda oturacak diğer kişi ise dizüstü bilgisayarla yolculuğa dair notlar alacak. Yolculuk sırasında otomobilin hem içinde hem de dışında kayıt yapılacak.

Uber sürücüsüz otomobil ile yolculuk yapanlardan para almayacak

Uber, kendisi için oldukça önemli olan bu testte yanında olan yolcularından, en azından ilk etapta ücret almayacak. Böylelikle yolcuların bu sıra dışı deneyimdeki gerginliklerinin biraz olsun azalabileceği belirtiliyor.

Pittsburgh, Uber’in otonom sürüş testleri için uygun bir konum niteliğinde. Şirketin Gelişmiş Teknolojiler Merkezi bu şehirde bulunuyor. Buna ek olarak, şehirdeki yetkililer Uber’in sürücüsüz otomobil filosu için gerekli onayları vermiş durumda. Uber, yıl sonuna kadar 100 sürücüsüz otomobili teslim almak için Volvo ile el sıkıştı.

İLGİLİ HABERLER