Ulaşım

Uber ölümlü sürücüsüz otomobil kazası nedeniyle ceza almayacak

uber surucusuz otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uber sürücüsüz otomobil testleri sırasında geçtiğimiz yılın mart ayında son derece talihsiz bir olay yaşamıştı. Şirketin otonom sürüş teknolojisinin yerleştirildiği ve aktif olarak kullanıldığı otomobil Elaine Herzberg isimli bir kadına çarpmış ve Herzberg kaza sonucunda hayatını kaybetmişti.

Olayın meydana geldiği Arizona eyaletinin savcıları, Uber’in kazada cezai olarak suçlu olmadığına karar verdi. Yavapai Savcısı Sheila Polk, kaza anını gösteren videonun olayların gerçekleşme şeklini tam olarak yansıtmadığını belirtti. Bu noktada kazanın Maricopa’da gerçekleştiğini ancak bu ilçede yürütülen “Alkollü Araç Kullanmayın” kampanyasının Uber’in desteğiyle yürütülmesi nedeniyle dosyanın Maricopa Savcılığı’ndan alınarak Yavapai’ye verildiğini belirtmekte fayda var.

Uber’den henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, dosya yeniden Maricopa’ya gönderildi. Şirket, kazada hayatını kaybeden kadının ailesiyle daha önce uzlaşmıştı. Test sürüşü sırasında direksiyon başında olan, ancak yola bakmak yerine Hulu’da dizi izlediği anlaşılan yedek sürücü hakkında cezai soruşturmanın yapılıp yapılmayacağına bu ilçenin savcısı karar verecek.

Uber sürücüsüz otomobil testlerini kazanın ardından durdurmuştu. Güvenlik konusundaki sıkıntıları gidermeye odaklanan şirket, geçtiğimiz aralık ayı itibarıyla testlere, küçük ölçekte de olsa, tekrar başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER