ManşetlerUlaşım

Polis Uber’in sürücüsüz aracının kaza anının videosunu yayınladı

uber surucusuz arac
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

uber sürücüsüz otomobilUber sürücüsüz otomobil teknolojisinin testleri sırasında geçtiğimiz pazar talihsiz bir kaza yaşanmış ve test aracının çarptığı yaya hayatını kaybetmişti. Kazanın meydana geldiği ABD’nin Tempe şehrinin polis teşkilatı, kaza anının Uber’in test aracı tarafından kaydedilen görüntülerini sosyal medya aracılığıyla yayınladı.

Videoda çarpışma anından birkaç saniye öncesi ve çarpışma anı hem dış hem de iç kameralardan gösteriliyor. Polis tarafından yapılan açıklamada, Trafik Suçları Birimi’nin kazayı detaylı biçimde incelediği belirtildi.

Videoda kazada hayatını kaybeden Elaine Herzberg’in karşıdan karşıya geçmeye çalıştığı görülürken, çarpışma anına kadar Herzberg’i fark etmenin mümkün olmaması dikkat çekiyor. Kaza sırasında yol yerine aracın orta konsoluna bakıyor gibi görünen emniyet şöförü ise çarpışmanın ardından oldukça şaşırmışa benziyor.

Siyah beyaz görüntüye bakıldığında herhangi bir sürücünün Herzberg’in geçişini fark etmesinin çok kolay olmadığı görünüyor. Ancak Uber’in test aracında bulunan LiDAR sensörlerinin yayanın geçişini ve varlığını karanlığa rağmen fark edebileceği belirtiliyor.

Sürücüsüz otomobilin frenlerinin ne zaman devreye girdiği ve aracın sistemlerini reaksiyon vermeye neyin teşvik ettiği konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil. Uber sürücüsüz otomobil testlerini kazanın ardından askıya almıştı. Toyota da sürücüsüz otomobillerinin trafiğe açık yollardaki testlerini durdurmuştu. Uber’den kaza videosunun yayınlanmasının ardından yapılan yeni açıklamada, videonun rahatsız edici ve üzücü olduğu belirtildi. Elaine Herzberg’in ailesine tekrar taziyelerini ileten şirket, kazanın soruşturulmasında yerel, eyalete bağlı ve federal kurumlarla işbirliği yaptığını bir kez daha hatırlattı.

İLGİLİ HABERLER