Ulaşım

Uber sürücüsüz otomobil geliştirme planlarını duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

uber-minivan-030215

Uber sürücüsüz otomobil planları olduğunu doğruladı ve Carnegie Mellon Üniversitesi ile bunun için işbirliği yürüttüğünü kaydetti. Türkiye’de de faaliyet gösteren özel yolcu taşıma servisi üniversitenin kampüsünün yakınlarında Uber Gelişmiş Teknolojiler Merkezi adında yeni bir birim oluşturuyor. Üniversite araştırmacıları ve diğer kişiler otonom teknoloji ve diğer alanlarda araştırma geliştirme çalışmalarına katkıda bulunacaklar. Uber burada neler yapmayı planladığı hakkında fazla bir bilgi vermiyor, ancak gelecekte kendi kendine giden bir otomobille taşımacılık yapmak gerçeğe dönüşecek gibi görünüyor.

Bu iş ortaklığı hem Uber hem de Carnegie Mellon Üniversitesi için epey verimli olacak gibi görünüyor. Uber bunun sayesinde üniversitenin parlak zekalarının cevherlerinden yararlanarak sürücüsüz otomobil projesinde sonuca ulaşmak için destek görecek. Haritalandırma ve sürüş güvenliği alanındaki araştıma geliştirme çalışmaları Uber Gelişmiş Teknolojiler Merkezi’nde en çok önem verilen konular arasında olacaktır.

Carnegie Mellon Üniversitesi de özel yolcu taşıma servisinden fon desteği görecek, bu destek fakülte kürsülerine ve üniversite burslarına harcanacak. Yeni iş ortaklığı bölgede yeni iş fırsatlarının da ortaya çıkmasını sağlayacak.

Uber bu konuyla ilgili çok fazla resmi detay açıklamadı, ancak Pittsburgh etkinliğinde bu iş ortaklığı ve sürücüsüz otomobil projesiyle ilgili daha fazla bilgi verilecektir.

Uber’in sürücüsüz otomobil işine girmesiyle birlikte Google ve Uber iki alanda karşılıklı olarak birbirine rakip oluyor. Google’ın da Uber gibi bir özel yolcu taşıma hizmeti sunacak uygulamanın hazırlığını yaptığı söylenmişti. Bu servis kapsamında müşteriler Google’ın sürücüsüz otomobillerinden biriyle seyahat edebilecekler. Tabii ki, bu projenin hayata geçmesi için öncelikle Google’ın sürücüsüz otomobillerinin yollara çıkması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER