Ulaşım

Uber sürücüsüz araç birimini elden çıkarıyor

uber surucusuz arac

Uber sürücüsüz araç birimini tahmin edildiği üzere elden çıkarıyor. Şirket, Gelişmiş Teknoloji Grubu’nun (ATG) otonom araç pazarındaki önemli rakiplerinden Aurora Innovation’a satılacağını açıkladı. Uber taraflar arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Aurora’ya 400 milyon dolar yatırım yapacak. Uber CEO’su Dara Khosrowshahi de Aurora’nın direktörler kuruluna katılacak.

Uber’in sürücüsüz araç birimini devralması için Aurora’ya para ödediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Aurora, kısa vadede ATG’nin uzmanlığından sürücüsüz kamyon çalışmalarından yararlanacak. Robot taksiler için çalışmalar daha sonra başlayacak. Uber bu teknolojiyi Aurora’dan alacak.

Aurora CEO’su Chris Urmson, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “ATG’nin katılmasıyla Aurora’da çok güçlü bir ekip ve teknolojiye sahip olduk, kaynaklarımız çoğaldı. Böylelikle Aurora, ulaşımı ve taşımacılığı güvenli hâle getirecek teknolojileri en iyi şekilde sunacak şirket hâline gelmiştir.”

Uber sürücüsüz araç birimini elden çıkararak kısa vadede kârlılığını artırmaya odaklandığını bir kez daha gösteriyor. Bunun için teslimat servisi Postmates’i satın alan şirket, uçan taksi birimini elden çıkarmak için görüşmeler yaptığını daha önce doğrulamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER