Ulaşım

Uber sürücüsü tarafından öldürülen kızın ailesiyle uzlaştı

uber-160715

Uber, sürücüsünün otomobiliyle çarparak ölümüne neden olduğu küçük kızın ailesiyle geçici bir uzlaşmaya vardı. 2013’ün son gününde meydana gelen kazada telefonuyla UberX uygulamasına bakan bir sürücü, yaya geçidinden geçen bir anne ile iki çocuğuna çarpmış ve çocuklardan birinin ölümüne neden olmuştu. 6 yaşındaki kızın ailesi, varılan anlaşmanın koşullarının hayatta kalan erkek kardeşin mahremiyeti için gizli tutulmasını istedi.

Reuters’in haberine göre, Sofia Liu isimli küçük kızın ailesi, 2014’te “ihmalle ölüme sebebiyet verme” iddiasıyla mahkemeye başvurmuş, ancak tazminat konusunda belli bir miktar talebinde bulunmamıştı. Taraflar şu an için uzlaşma haberine ilişkin de yorum yapmış değiller.

Uber sürücülerinin karıştığı olayların sayısı, servisin popülaritesine paralel olarak artıyor. Söz konusu olaylardan bazılarının gerçekten de tuhaf olduğunu belirtmek gerekiyor. Yolcuya baltayla saldırmak, kaçırmaya çalışmak veya tecavüz girişiminde bulunmak Uber sürücüleri hakkındaki iddialar arasında yer alıyor.

Yaşanan bu olaylar Uber’in sürücü seçim politikası hakkında soru işaretlerinin doğmasına neden olmuştu. Şirket sürücülerinin sicil kontrollerini daha sıkı biçimde kontrol etme sözü verse de, yaşananların izini silmenin kolay olmayacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER