Ulaşım

Uber sürücüsü çağrısını iptal eden yolcuyu gırtlağını kesmekle tehdit etti

uber-100715

Uber için “bela mıknatısı” şeklinde bir sıfat kullanmak pek yanlış olmayacaktır. Kimi ülkelerde yasaklanan kimi ülkelerdeyse taksi şöförlerinin şiddet içeren protestolarına maruz kalan Uber, kimi zaman da sürücülerinin davranışları nedeniyle zor zamanlar yaşıyor. Hindistan’da bir sürücüsünün kadın yolcusuna tecavüzle suçlanmasının ardından uygulamasına bir panik butonu yerleştiren Uber, Fransa’da da cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. San Francisco’da ise Uber sürücüsünün rota nedeniyle tartıştı yolcusunu çekiçle dövdüğü iddia edilmişti. Bu iddialara bir yenisi de Londra’da eklendi. Uber sürücüsünün çağrısını iptal eden yolcusunu gırtlağını kesmekle tehdit ettiği öne sürülüyor.

Tehdite maruz kalan yolcu, Buzzfeed’e yaptığı açıklamada arkadaşlarını pazar brunch’ına götürmek için araç rezervasyonu yaptığını; ancak anksiyete atağından ötürü birkaç dakika kala rezervasyonu iptal edip yürümeye karar verdiğini belirtti. Yolcunun birkaç gün sonra farkettiği tehdit mesajındaysa sürücünün birkaç kez “bunu sakın bir daha yapma” dediği ve arkasından “aksi takdirde gırtlağını keserim” dediği duyuluyor.

Bu tehditten dolayı tüyleri ürperen ve aracı evine çağırmış olduğu için endişelenen yolcu, şikayetini Uber’e iletti. Konuyu inceleme altına alan Uber, vakit kaybetmeden bir açıklama yapmayı da ihmal etmedi. Olayın polise intikal etmesi için yolcunun cesaretlendirildiğini belirten şirket, sürücünün Uber kadrosundan çıkarıldığını duyurdu.

Sürücülerinin sicillerini yeterince incelememekle suçlanan Uber, yaşanan son olayın ardından bir kez daha benzer ithamlara maruz kalacak gibi gözüküyor. “Çürük elma” şeklinde nitelenebilecek sürücülerin Uber’in genel imajını nasıl etkileyeceği merak edililiyor.

İLGİLİ HABERLER