Ulaşım

Uber sürücü ve yolcuları uygulama üzerinden konuşturacak

Uber sürücü ve yolcuların iletişimini kolaylaştıracak yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. Şirket mobil uygulamasında VoIP teknolojisini kullanarak sürücü ve yolcuların birbirleriyle internet üzerinden konuşmasını sağlayacak. Kısacası artık Uber’in içinde de bir tür Skype veya FaceTime Audio benzeri bir hizmet var.

Şirket testleri hazirandan bu yana devam eden özelliğin duyurusunu San Francisco’da düzenlenen bir konferansta yaptı. Şimdiye kadar Uber’i kullanan yolcular ve sürücüler arasındaki iletişim SMS, standart telefon görüşmeleri ve uygulama içi sohbet yoluyla sağlanıyordu.

Ancak pek çok ülkede internet üzerinden telefon görüşmesi yapmanın daha hesaplı hâle gelmesi, Uber’i de VoIP teknolojisini kullanmaya yöneltmiş gibi görünüyor. Şirketin iletişimden sorumlu ürün müdürü Gagan Mac de verinin sesle görüşmeye göre daha ucuz olduğunun altını çiziyor.

Buna ek olarak, uygulama üzerinden sesli görüşme yapılabilmesi sayesinde Uber sürücüleri, yolcularla uygulamadan çıkmadan görüşebilecek. Bunun yolcularla konuşarak buluşma noktasını ayarlamaya çalışan sürücülere bir hayli yardımcı olacağı söylenebilir. Bu tarz yeniliklerin Uber’in giderek kalabalıklaşan ulaşım servisi pazarında gücünü koruması için büyük önem taşıdığını söylemek gerekiyor.

Sürücü ve yolcuların birbirlerini rahatlıkla bulabilmesi, Uber’in sunduğu deneyimde önemli bir yere sahip. Pürüzsüz iletişim de bu buluşmanın en temel koşulu konumunda. Gagan Mac bunun için yeni GPS araçları üzerinde çalıştıklarını belirtti. Uber yolcu ve sürücü iletişimini kolaylaştırarak yolculuk iptal oranlarını da aşağıya çekmeyi hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER