Ulaşım

Uber scooter planları için Lime veya Bird’ü satın alabilir

uber türkiye koronavirüs

Uber scooter ile ulaşım pazarına olan ilgisini bir süre önce Jump’ı satın alarak göstermişti. The Information‘da yer alan habere göre, özel ulaşım servisi bu konuda bir satın alma hamlesi daha yapmayı planlıyor. Uber’in önde gelen scooter paylaşım servisleri Lime veya Bird’den birini satın almak için görüşmeler yaptığı söyleniyor.

Taraflar arasındaki görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanıp sonuçlanmayacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek pek mümkün değil. Ancak Uber‘in yıl bitmeden bu şirketlerden birini satın almak için anlaşmaya varabileceği belirtiliyor.

Dedikoduların merkezindeki şirketler de konuyla ilgili olarak ketum bir tavır takınıyor. Uber ve Lime iddialara ilişkin açıklama yapmayı reddederken, Bird CEO’su Travis VanderZanden şirketinin satılık olmadığını belirtti. Şirket sözcüsü ise Uber ile görüşülüp görüşülmediği konusunda sessiz kalmayı tercih etti.

Uber scooter pazarında daha agresif adımlar atma konusunda baskı altında gibi görünüyor. Şirketin rakiplerinden Lyft’in scooter pazarındaki varlığı kısıtlı olsa da, kısa süre önce ABD’nin en büyük bisiklet paylaşımı ağının sahibi hâline gelmişti. Sadece otomobillerle sınırlı kalmak istemeyen Uber, komple bir ulaşım servisi hâline gelmek için farklı kategorilerdeki varlığını da vakit kaybetmeden büyütmek istiyor. Bird veya Lime’ın satın alınmasının bu hedefi gerçekleştirmede şirkete yardımcı olacağını görmek çok zor değil.

İLGİLİ HABERLER