Ulaşım

Uber nakit ödeme yöntemini test etmeye başlıyor

uber-300315

Bugüne kadar yolcularından kredi kartı aracılığıyla ödeme alan ulaşım servisi Uber, Hindistan’ın Haydarabad şirketinde nakit ödeme sistemini test etmeye başlayacağını açıkladı. Şirket, Haydarabad’da başlatacağı girişimi “deney” olarak tanımladı ve yolcuların büyük kısmı nakit ödeme yapmayı tercih ettiği için Haydarabad’ın seçildiğini belirtti.

Uber Haydarabad Genel Müdürü Siddarth Shanker, Hindistanlı müşterilerin geleneksel olarak nakit harcamaya büyük önem verdiklerini belirtirken, Uber’in Hindistan’daki hızlı büyümeyi de göz önüne alarak nakit ödeme yöntemini test etme kararı aldığını dile getirdi.

uber-nakit-odeme-120515

Söz konusu deney, Uber için önemli bir yaklaşım değişikliği niteliğinde. Şirketin bugüne kadarki yükselişinde pürüzsüz ve etkileşimsiz kredi kartıyla ödeme sistemi, büyük rol oynamıştı. Önümüzdeki hafta başlayacak test, sadece Haydarabad içinde yapılacak yolculuklarda geçerli olacak. Kullanıcılar Uber’den araç talebinde bulunmadan önce nakit ödeme sistemi tercihlerini bildirebilecek. Nakit ödeme imkanından faydalanmak isteyenlerin, Paytm mobil cüzdan hesaplarında belli bir miktarda paraya sahip olması da gerekmeyecek. Ancak nakit ödemeler için geçerli bir Uber hesabı olmak şart koşuluyor. Uber tarafından yapılan açıklamada, nakit ödemelerde kullanıcılarla pazarlık etme gibi bir durumun yaşanmayacağının altı çizildi.

İLGİLİ HABERLER