Ulaşım

Uber Londra’da hizmet vermeye devam edecek

Uber Londra filosunu 2025'e kadar tamamen elektrikli hâle getirmeyi planlıyor

Uber’in Londra’daki faaliyetleriyle ilgili tartışmalar nihayet sona erecek gibi görünüyor. Londra Ulaştırma Dairesi’nin 2017’deki kararıyla birlikte Uber, şehirdeki faaliyet lisansını kaybetmişti. Bu karara itiraz eden şirket, mahkeme süresince geçerli 15 aylık bir geçici lisans sahibi olmuştu.

Londra Ulaştırma Dairesi, geçtiğimiz yılın sonlarında Uber’in lisansını yenilemeyi kabul etmese de; Westminister Sulh Mahkemesi yasağın kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme, Uber’in artık şehirde hizmet vermek için “düzgün ve uygun” bir şirket olduğuna hükmetti.

Uber’le Londra Ulaştırma Dairesi arasındaki gerginlik 2017’den bu yana devam ediyor. Londra Ulaştırma Dairesi, Uber’in yeni kalıcı lisans başvurularını sürekli olarak reddederken; bu karara gerekçe olarak yolcu emniyetinin sağlanamasını göstermişti. Daire, lisanssız sürücülerin Uber uygulamasındaki açıklardan yararlandığına dair şikayetlerin de geldiğini öne sürmüştü.

Mahkeme, Uber’in geçmiş uygulamalarında hataların olduğunu, ancak şirketin güvenlik açıklarını kapatmak için gerekli taahhütleri verdiğini belirtti. Hakim Tan Ikram, Uber’in geçmiş hatalarına rağmen artık Londra’da hizmet vermek için uygun bir servise dönüştüğünü belirtti.

Bu kararla birlikte Uber, Londra yollarındaki faaliyetlerine sorunsuz biçimde devam edebilecek. Yeni lisansın süresi ve koşulları ise şu an için açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER