Ulaşım

Uber logosunu yeniledi, mobil uygulamalarının tasarımını değiştirdi

uber türkiye koronavirüs

Popüler özel ulaşım servisi Uber, logosunu yeniledi. Şirket yeni logosuyla birlikte mobil uygulamalarında da tasarım değişikliğine gitti.

Uber için logo değişikliği yapmak sıra dışı bir durum değil. Şirket, 2016’nın şubat ayında yuvarlağın içine yerleştirilen bir kareden oluşan logoya geçiş yapmıştı. Bu logoyu yaklaşık 2,5 yıl boyunca kullanan özel ulaşım servisi, yeni tercihini daha sade bir tasarımdan yana kullandı. Yeni logo şirketin isminin beyaz harflerle siyah bir arka plan üzerine yazılmasından oluşuyor. Uber’in logosunda yapılan değişikliğin etkisi Uber Eats servisinin logosunda da görülüyor.

Uber’in eski logosu

Yeni logoyla ilgili olarak şirket tarafından Adweek‘e yapılan açıklamada, eski logonun kafa karıştırıcı olduğu ve bazı kullanıcıların bu logonun Uber‘i temsil ettiğini anlayamadığı belirtildi. Şirket, sürücülere otomobillere yapıştırmaları için verilen çıkartmaların bile Uber’in ismi arka tarafta bulunduğu için bazı sürücüler tarafından ters yapıştırıldığına dikkat çekti.

Adweek’e konuşan şirketin marka direktörü Peter Markatos, şu ifadeleri kullandı: “Pazarlarımızı ve yaklaşımlarımızı büyüttükçe yolcularımızın bir Uber aracına veya motosikletine bindiklerini açık bir şekilde anlayabilmeleri daha büyük önem kazanıyor. Eski sistemimiz bu konuda bize yardımcı olmuyordu.”

Uber logosundaki bu değişikliğin etkisini mobil uygulamalarına da yansıtıyor. iOS ve Android uygulamalarının tasarımında değişikliğe giden şirket, siyah-beyaz menü çubuğuyla yeni logosuna uyum sağlıyor. Araçları hareket ederken gösteren harita bölümünde ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

İLGİLİ HABERLER