Ulaşım

Uber Lite: Uber’den cihazda sadece 5 MB yer kaplayan Android uygulaması

uber liteUber için gelişmekte olan pazarlardaki kullanıcılara ulaşmak büyük önem taşıyor. Şirket bunun için sunduğu deneyimi özelleştirme konusunda da adımlar atıyor. Standart uygulamasının cihazlarda çok fazla yer kapladığına dair şikayetlere kulak veren Uber, Uber Lite adını taşıyan Android uygulamasını duyurdu.

Uber’in Lite versiyonunun yolculuğu Hindistan’da başlayacak. 1.3 milyarlık nüfusuyla Uber için büyük bir potansiyel vadeden Hindistan’da nüfusun büyük çoğunluğu giriş seviyesinde konumlanan Android telefonları kullanıyor. 180 MB büyüklüğündeki Uber uygulaması için söz konusu cihazlarda yer bulmak sorun olabiliyor. Bu sorunu çözmek amacıyla geliştirilen Lite versiyon, cihazlarda sadece 5 MB yer kaplayacak.

Yeni uygulamanın tek farkı 5 MB’lık boyutu olmayacak. Uber Lite, 2G şebekelerine ve düşük güç tüketimine uygun çalışacak biçimde optimize edilmiş biçimde kullanıcıların karşısına çıkacak. Yeni tasarımda arayüzdeki kozmetik unsurları temizleyecek olan Uber, sadece işleve odaklanacak. Havalı animasyonların ve haritaların yerini ise varış noktasının yazılacağı ve birkaç faydalı ipucunun girilebileceği bir iletişim kutusu alacak. Kullanıcılar farklı Uber araç kategorileri arasında seçim yapabilecek.

Uber Lite ilk olarak Hindistan’da Android cihaz sahipleriyle buluşuyor. Hindistan’daki pilot programın tamamlanmasının ardından başka ülkelerde de Uber Lite’ı kullanmak mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER