Teknoloji

Uber kısa süreli eleman arayanlar için yeni bir servisi test ediyor

uber türkiye koronavirüs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uber geçici süreliğine eleman arayanlar için Uber Works isimli bir servisi test ediyor. The Financial Times’ta yer alan habere göre, söz konusu servis şirketlerin etkinlikler için garson, vestiyer ve güvenlik görevlisi gibi elemanlar bulmalarına yardımcı olacak. İlk olarak Los Angeles’ta test edilen servisin hâlihazırda Şikago’da test edildiği belirtildi.

Servisin testlerinin hâlâ ilk aşamalarında olduğu ifade edilirken, Uber’den şimdilik habere ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Ancak Uber’in farklı alanlarda faaliyet göstermeye yönelik isteği ve bu doğrultuda çeşitli denemeler yaptığı biliniyor. Dolayısıyla bu haber kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor.

Uber Works, özellikle ABD’de Uber’in çatısı altında görev yapan sürücüler için yeni bir gelir kaynağı olabilir. Hâlihazırda pek çok sürücü, Uber Eats ile yolcu taşımacılığı dışında yemek taşımacılığı da yapıyor. Yeni servis sayesinde şirketle temas içinde olup ekstra gelire ihtiyacı olanların önüne bir alternatif daha sunulabilir.

Her şeye rağmen, yeni servisin temelinde Uber’in halka arz öncesinde iş sahalarını çeşitlendirme isteği yatıyor. Şirketin CEO’su Dara Khosrowshahi, halka arzı 2019’un ikinci yarısı itibarıyla gerçekleştirmeyi planlıyor.

Küresel büyümesinde sıkıntılar yaşayan şirket, Çin ve Rusya gibi pazarlarda da tabir-i caizse “sert kayalara çarpmıştı”. Bu zorluklar nedeniyle insan taşımacılığının dışındaki alanlarda da faaliyet göstermeye yönelen şirket, bu doğrultuda özellikle Uber Eats’e fazlasıyla güveniyor. Khosrowshahi, geçtiğimiz mayıs ayında servisin yılda 6 milyar dolarlık bir gelir kaynağına dönüştüğünü belirtmişti. Bazı Wall Street bankalarına göre, servisin değeri 20 milyar dolar seviyesine ulaşmış durumda. Söz konusu miktar, Uber’in toplam piyasa değerinin neredeyse üçte birine tekabül ediyor.

Faaliyet sahalarını genişletmek için çalışan şirket, bu doğrultuda son olarak Freight adını taşıyan kamyon biriminin altında Powerloop isimli başka bir birim daha kurmuştu. Şirket, Powerloop ile sürücülere traktör römorku gibi fiziksel ekipmanları günlük bazda kiralıyor.

Uber yeni teknolojiler üzerinde çalışmayı sürdürüyor

Uber faaliyet sahasını genişletirken bir yandan da mevcut teknolojilerini geliştirmek için çalışmayı sürdürüyor. Şirket bu doğrultuda kısa mesafede çalışacak elektrikli hava araçları gibi konseptlerin yanı sıra sürücüsüz otomobil gibi gelişi kesinleşmiş teknolojiler üzerine yoğunlaşıyor.

İLGİLİ HABERLER