Ulaşım

Hindistan’da Uber’e açılan tecavüz davası sona erdi

uber-160715

25 yaşında Hintli bir kadın, geçtiğimiz ocak ayında sürücülerinden birinin tecavüzüne uğradığı iddiasıyla Uber aleyhine dava açmıştı. Reuters’in haberine göre, davacı kadın davasını “gönüllü” biçimde geri çekti. Taraflar arasında ne tür bir uzlaşmaya varıldığı konusunda ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsmi açıklanmayan yolcu, 2014’ün aralık ayında akşam yemeğinden evine dönerken 32 yaşındaki Uber sürücüsü Shiv Kumar Yadav tarafından dövüldüğünü ve tecavüze uğradığını iddia etmişti. Olayın gerçekleştiği Delhi şehrindeki yetkililer, şikayet üzerine hemen harekete geçmiş ve Uber’in şehirdeki faaliyetlerini yasaklamıştı.

Uber CEO’su Travis Kalanick, yaşananları “korkunç” olarak nitelemiş ve konuya ilişkin şirket politikalarını gözden geçirme ve geliştirme sözü vermişti. Uber CEO’su Delhi’de kadınların güvenle seyahati için çalışan gruplara destek sözü vermiş ve Delhi’yi daha güvenli hâle getirmek için yapılacak yatırımlara katkıda bulunacaklarını belirtmişti.

Uber, kısa süre içinde Delhi’deki faaliyetlerine yeniden başlarken, endişeleri gidermek için uygulamasına bir “imdat” butonu da eklemişti. Ancak Uber’in davanın düşmesi için mahkemeye resmi başvuruda bulunduğunu belirtmekte de fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER