Ulaşım

Uber görme engellilere karşı ayrımcılık yaptığı iddiasıyla dava edildi

uber-300315

Ulaşım konusunda yeni bir akım başlatan Uber, büyüme çalışmalarıyla birlikte aleyhine açılan davalarla da mücadele etmeyi sürdürüyor. Şirkete karşı açılan son dava ise diğerlerinden oldukça farklı. Uber, kılavuz köpekleri araçlarına almayarak görme engellilere karşı ayrımcılık yapmakla suçlanıyor. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde açılan davayı onaylayan hakim, Uber’i bir “seyahat servisi” olarak niteledi ve şirketin kılavuz köpekleri otomobillerine kabul etmeyerek ABD Engelliler Yasası’na aykırı hareket ettiğini belirtti.

Davanın kabul edilmesinin ardından Uber’in önünde yasal suçlamalara yanıt vermek için iki haftalık bir süre bulunuyor. Söz konusu zaman dilimi içinde şirket davadaki ilk savunmasını hazırlayacak.

Mahkemenin davayı kabul etmesi davacıları, tahmin edilebileceği üzere, oldukça sevindirdi. Davacılardan biri, Uber sürücüsünün kılavuz köpeği bagaja koyduğunu ve durumun fark edilmesinin ardından aracı kenara çekmeyi reddettiğini öne sürdü. Uber ise sürücülerinin kılavuz köpeklerin taşınması konusunda ilgili yasalara uygun davrandığını iddia etti ve engelli yolcular için ulaşım seçeneklerinin geliştirilmesi için çalışıldığının altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER