Ulaşım

Uber bazı şehirlerde sürücülere elektrikli otomobil kullanmaları için para ödeyecek

uber elektrikli otomobilUber elektrikli otomobil kullanımını artırma konusundaki isteğini daha önce göstermişti. Ancak yüksek araç fiyatları ve uzun şarj süresi gibi faktörler, şirketin filosundaki elektrikli araç sayısının artmasına engel olmuştu. Uber bu durumu değiştirmek ve sürücülere yardımcı olmak için harekete geçti.

Şirket ABD ve Kanada’da toplam 8 şehirde bir pilot program başlattı. EV Champions adını taşıyan pilot program ilk etapta ABD’nin Austin, Los Angeles, Sacramento, San Diego, San Francisco, Seattle ve Kanada’nın Montreal şehirlerinde uygulanacak. Uber için bir tür Ar-Ge laboratuvarı niteliği taşıyan ABD’nin Pittsburgh şehrinde de program uygulamada olacak. Şirket söz konusu program çerçevesinde sürücülerine elektrikli otomobiller kullanmaları için para ödeyecek.

Uber’in sürücülere ödeyeceği para miktarı şehirden şehire değişecek. Ancak bu ücret sürücülerin bir Tesla Model 3 almasını sağlayacak kadar yüksek olmayacak. LA Times gazetesinde yer alan habere göre; Pittsburgh, San Diego ve San Francisco’da sürücülere elektrikli araçlarla yapılan yolculuklar başına 1 dolar ödenecek. San Diego’da sürücülere ödenecek rakamın haftada 20 doları bulacağı belirtilirken, bunun Uber’e kayıt olmayı planlayan yarı zamanlı sürücüler için cazip bir rakam olabileceği ifade edildi.

Söz konusu program çerçevesinde sürücülere başka imkanlar da sağlanacak. Sürücüler program kapsamında eğitim görecek ve diğer teşvik programlarını bulmalarını kolaylaştıracak kaynaklara ulaştıracak. Kanada’nın Quebec eyaletinde sürücüler elektrikli otomobil teşvik grubuna üye yapılacak. Böylelikle daha uygun sigorta primlerinden yararlanmaları mümkün hâle gelecek. Elektrikli otomobil kullanan sürücülere, Uber uygulaması içinde özel bildirimler de gösterilecek. Örneğin, 30 dakikadan uzun sürecek yolculuklarda şarj sürelerinin planlanması konusunda bir bildirim gösterilecek.

Uber elektrikli otomobil kullanımını teşvik ederek kendisine veya genel olarak elektrikli otomobil pazarına büyük bir avantaj sağlayabilir mi? Bu kısa vadede pek ihtimal dahilinde görülmüyor. Ancak bu teşviklerin yeni bir otomobil almayı düşünen Uber sürücülerini etkileyebileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER