Teknoloji

Uber teslimat servisi Cornerstore ile Amazon ve Google Express’e rakip oluyor

uber-corner-store-200814

Uber blogunda yaptığı açıklama aracılığıyla Cornerstore adı verilen yeni bir teslimat servisini test ettiğini duyurdu. ABD’nin başkenti Washington DC’de ve etrafında yaşayan Uber kullanıcıları, uygulamalarında 100 ev eşyasından oluşan bir listeden sipariş verme imkanına sahip olacak. Uygun bir Uber sürücüsü bulunduğu takdirde sipariş edilen ürünler mağazadan teslim alınacak ve kullanıcının kapısına bırakılacak. Kullanıcıların bu servisten faydalanmak için ekstra bir ücret veya bahşiş ödemesine gerek olmayacak. Platformda sipariş vermek için bir alt sınır da bulunmuyor.

Uber Cornerstore’un halen Washington DC bölgesinde testleri devam eden bir servis olduğunu vurgulamayı ihmal etmiyor.Şirketin yönetici ve yatırımcılarının geniş sürücü filosunu insan taşıma dışında da kullanma konusunu uzun süredir değerlendirdiği belirtilirken; yönetim kurulu üyesi Bill Gurley, Uber’in taksi ve otomobil servislerinin yanı sıra teslimat servislerini, hatta tüm otomobil sahipliği konseptini değiştirebileceğini dile getirdi.

Amazon halihazırda Prime servisiyle son sürat teslimat konusunda sektörün başını çekiyor. Halihazırda altı ABD şehrinde aynı gün teslimat hizmeti sunan Amazon, Uber Cornerstore’a benzer şekilde insanların market alışverişlerini kapılarına teslim edecek bir servis üzerinde çalışıyor. Google’ın Shopping Express servisiyse Kaliforniya eyaletinde ve New York’un Manhattan bölgesinde faaliyet gösteriyor. InstaCart ve WunWun daha fazla konumda hizmet sunsa da, bu servislerde kullanıcıların teslimat başına belli bir ücret ödemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER