Ulaşım

Uber cinsel tacizle suçlanan Fransız sürücüyle ilişiğini kesti

uber-logo-081214

Fransız gazetesi Le Parisien’de yer alan bir habere göre, Uber cinsel taciz iddiaları nedeniyle tutuklanan bir sürücüsünün işine son verdi. Cinsel taciz nedeniyle gerçekleştirilen tutuklama, Uber’in son haftalarda uğraştığı problemlere bir yenisini daha ekledi.

Uber’in alt servislerinden biri olan UberPop geçtiğimiz hafta Almanya’da bir kez daha yasaklanmış, şirketin Fransa ve Güney Kore’deki ofisleri polis tarafından aranmış ve Birleşmiş Milletler kadın istihdamı konusunda Uber ile birlikte hareket etmeyeceğini açıklamıştı.

Fransa’da yaşananlar Uber’e cinsel taciz nedeniyle yöneltilen ilk suçlama değil. Hindistan’da da bir Uber sürücüsünün yolcusuna cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıkmış ve bu olayın ardından servisin başkent Yeni Delhi’deki faaliyetleri durdurulmuştu.

Uber’den yapılan açıklamada Fransa’da geçtiğimiz ocak ayında yaşanan olayın ortaya çıkmasından itibaren polisle işbirliği yapıldığı ve sürücünün Uber’le ilişiğinin kesildiği belirtildi. Sürücü mayıs ayında hakim karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER