Ulaşım

Uber cinsel taciz suçlamalarının arttığı iddiasını reddediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

uber cinsel taciz

Uber, kullanıcılarının yolculuk esnasında sürücülerinin tacizine maruz kalmalarını önlemek için yeterli adımı atmamakla suçlanıyor. Bu iddialara karşı çıkan şirket, zarar görmüş şöhretinin biraz daha zedelenmesini önlemek için bazı verileri kamuoyuyla paylaştı. BuzzFeed News tarafından yayınlanan bir haberde, şirketin müşteri hizmetleri verilerinin internete sızdığı ve sürücülere binlerce cinsel taciz suçlamasının yöneltildiği belirtilmişti. Uber tarafından paylaşılan rakamlar, problemin bahsedildiği kadar ciddi olmadığını gösteriyor.

Aralık 2012 ve Ağustos 2015 arasında şirketin sürücülerine karşı 170 cinsel taciz suçlamasının yöneltildiği belirtilirken, bunlardan beşinin doğrudan tecavüz suçlaması olduğu ifade edildi. BuzzFeed News tarafından hazırlanan haberde faydalanılan verilerin ise gerçek olayları yansıtmadığı ve fiyat anlaşmazlığı gibi problemlere ilişkin şikayetlerde yanlış kelime seçimlerinin gerçekleştirildiği belirtildi.

Uber cinsel taciz suçlamalarının ardından “güvenli yolculuk” konusuna bağlılığının altını bir kez daha çizdi. Şirket, yolcularını hem yolculuk öncesinde hem yolculuk sırasında hem de yolculuk sonrasında koruma sözü verdi.

Sürücülerini izleme konusunda uyguladığı prosedürleri biraz daha sıkılaştıran şirket, taciz vakalarını önlemek veya sonrasındaki süreci daha iyi yönetmek adına da çeşitli adımlar atmıştı.

İLGİLİ HABERLER