Ulaşım

Uber CEO’su ücret politikası nedeniyle bir sürücüyle tartıştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

uber ceo travis kalanickUber CEO’su Travis Kalanick için son günlerin iyi geçtiğini söylemek pek mümkün değil. Bir süredir şirketine yönelik cinsiyetçilik suçlamaları nedeniyle başı ağrıyan Kalanick, yine gündemde kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Bloomberg tarafından yayınalan bir videoda Kalanick, uzun zamandır Uber Black servisi için çalışan Fawzi Kamel ile tartışırken görülüyor.

Videoda Kamel ve Kalanick arasındaki tartışmanın yolculuk ücretleri nedeniyle çıktığı anlaşılıyor. Fiyatlardaki indirimden şikayetçi olan Kamel, bu yaklaşımın kendisinin genel finansal durumunu olumsuz etkilediğini belirtiyor. Kalanick ise fiyat indiriminin şirketin Lyft gibi rakiplerine karşı rekabetçi kalabilmesi için gerekli olduğunu savunuyor.

Black servisindeki fiyatların özellikle düştüğü iddiası üzerine iyice sinirlenen Kalanick, Kamel gibi insanları “Kendi b..kları için sorumluluk almayı sevmeyenler” olarak tanımlıyor. Uber CEO’su, sürücünün kendi problemleri için başkalarını suçlamaya çalıştığını da iddia ediyor.

Şirketin fiyat politikasının Kamel’in mali durumunun bozulmasında ne kadar etkili olduğu konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak ortada sürücünün iddiasını destekleyecek bazı kanıtlar da bulunuyor. Servisin sürücüleri bir süredir fiyat kesintileri nedeniyle platformun “sürdürülebilir” olmaktan çıktığını savunuyor. Bu nedenle Uber bazı çalışanları için eski cazibesini yitirmişe benziyor.

Uber CEO’su davranışı nedeniyle özür diledi

Kalanick, Fawzi Kamel’in otomobilindeki yolculuğu sırasındaki davranışı nedeniyle Kamel’den ve kamuoyundan özür diledi. Kamel’e saygısızlık ettiğini söyleyen Kalanick, “bir lider olarak değişmesi ve büyümesi” gerektiğini ifade etti. Kalanick, liderlik konusunda yardım alacağını da sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER