Ulaşım

Uber Careem’i satın almaya bir adım daha yaklaştı

uber careem

Uber, Orta Doğu pazarında büyük bir güç olmaya bir adım daha yaklaştı. Özel ulaşım şirketinin 3.1 milyar dolar karşılığında Careem‘i satın alması, Mısırlı yetkililer tarafından onaylandı. Mısır’dan gelen onayla birlikte Uber, Careem için önündeki en önemli engelden de kurtulmuş oldu.

Satış sürecinin ocak ayı itibarıyla tamamlanması bekleniyor. Bu süreçte kalan diğer onayların alınması öngörülüyor. Ancak Mısır’dan gelen onay, devrin yapılmasının artık bir an meselesi hâline geldiğini gösteriyor.

Uber Mısır’dan beklediği onayı alsa da, şirketin hâlâ yerine getirmesi gereken çeşitli koşullar mevcut. Ortada koşulsuz bir onayı olmadığını vurgulamak gerekiyor.

Careem Uber adına hayati önem taşıyor

Uber’in öncelikle iş ortakları ve aracılarla yaptığı özel anlaşmaları iptal etmesi gerekiyor. Buna ek olarak, en çok kullanılan paketler olan Uber X ve Careem Go’da yapılacak ücret artışlarındaki oran da yüzde 10’la sınırlandırılacak.

Careem’in satın alınması, Uber adına hayati bir önem taşıyor. Uber son birkaç yılda uluslararası pazardaki konumunu yeniden şekillendirmek için önemli adımlar atmıştı. Güney Doğu Asya’daki operasyonlarını Grab’e satan şirket, Çin’de ise Didi ile işbirliğine gitmişti. Uber’in Rusya operasyonu ise Yandex’in servisiyle birleştirilmişti. Careem’in satın alınması da Uber’in Kuzey Amerika ve Avrupa’nın ötesine yönelik açılımı açısından önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER