Ulaşım

Uber Careem’i satın almaya hazırlanıyor

uber careem

Uber uzun yıllardır uluslararası pazarlarda geri çekilme içindeydi. Ancak bu durum artık değişiyor gibi görünüyor. Bloomberg‘de yer alan habere göre, Uber Careem için 3.1 milyar dolarlık bir teklif verdi. Uber’in Orta Doğu’daki rakibi için yaptığı teklifin nakit para ve hisselerden oluştuğu söyleniyor.

Uber’in Careem’le ilgili planları konusunda ise ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak bu durumun kısa sürede değişmesi bekleniyor. Anlaşmaya ilişkin detayların 25 Mart akşamı itibarıyla Uber’in hissedarlarıyla paylaşılması ve 26 Mart itibarıyla da anlaşmanın resmen açıklanması öngörülüyor.

Uber’in nisan ayı itibarıyla halka arz başvurusunu yapması bekleniyor. Careem’i satın almasının şirketin yatırımcı desteği bulmasını kolaylaştıracağı söyleniyor. Suudi Arabistan varlık fonunun da Uber’in en büyük yatırımcılarından biri olması, bu yatırımı biraz daha anlaşılır kılıyor.

Uber Careem ile Orta Doğu pazarındaki varlığını biraz daha belirgin hâle getirecek gibi görünüyor. Bu satın almanın benzerlerinin kısa süre içinde tekrarlanması ise kısa süre içinde muhtemel görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER