Ulaşım

Uber başkanı Jeff Jones 6 ayın ardından görevinden ayrıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

uber baskani jeff jonesUber için son zamanlar oldukça sıkıntılı geçiyor. Üstelik bu sıkıntılara yol açan baskılar, sadece rakiplerden kaynaklanmıyor. Şirket, geçtiğimiz yıl sürücüsüz otomobilleri gerekli izinler olmadığı için ABD’de federal mercilerin ve bazı eyaletlerdeki yetkililerin tepkisini çekmişti. 2017 ise cinsiyetçilik ve cinsel taciz suçlamalarıyla başlamıştı. Bunların üzerine geçtiğimiz ay Google’ın sürücüsüz otomobil şirketi Waymo tarafından açılan fikri mülkiyet davası eklenmişti. Bütün bunların üzerine Uber başkanı Jeff Jones, henüz 6 ay önce oturduğu koltuğunu bırakma kararı aldı. Jones, düşünce ve uygulamalar konusunda şirketle arasında farklılıklar olduğunu belirtti.

Jones, son zamanlarda şirketten ayrılan ya da ayrılması istenen ilk üst düzey yönetici değil. Ancak ayrılanlar içinde en yüksek noktada bulunan isim olduğu tartışmasız bir gerçek. Daha önceki ayrılıklar, devam eden mevcut cinsel taciz ve ayrımcılık suçlamalarıyla ilgiliydi. Jones ve Uber arasındaki çatışma ise daha derin gibi görünüyor.

Jones, Uber’e pazarlama şefi olarak görev yaptığı perakende zinciri Target’tan ayrılarak katılmıştı. Uber CEO’su Travis Kalanick, o dönemde yaptığı açıklamada hızlı büyüyen şirketin pazarlama stratejisinin şehir operasyonlarıyla bağlantılı olması gerektiğini belirtmişti. Bu görevi Jones’a veren Kalanick, 6 ayın ardından bir operasyon şefi (COO) aramaya başlayarak farklı bir yoldan gideceğinin işaretini vermişti.

Kalanick’in bu arayışı, Jones için bardağı taşıran son damla olmuş gibi görünüyor. Jones açıklamasında düşüncelerinin ve yönetimsel yaklaşımlarının 6 aylık görev süresi boyunca Uber’de gördükleriyle çeliştiğini dile getirdi.

Eski Uber başkanı Jeff Jones “çatışmadan çekinen bir kişi” olarak tanımlanıyor

Ancak Jones’un istifası, Target’taki eski çalışma arkadaşlarını pek şaşırtmışa benzemiyor. Jones, kendisini tanıyanlar tarafından “çatışmadan çekinen bir kişi” olarak niteleniyor.

İLGİLİ HABERLER