Ulaşım

Almanya izin sorunları nedeniyle Uber’i bir kez daha yasakladı

uber-logo-081214

Uber için işler dünyanın önemli metropollerinden biri olan New York’ta yolunda gitse de, diğer ülkelerde çeşitli sorunlarla uğraşmaya devam ediyor. Uber’in servislerinden UberPop’un ülke genelindeki faaliyetleri son 7 aylık dönemde ikinci kez yasaklanırken, kararı alan Frankfurt Bölge Mahkemesi hakimi Joachim Nickel, gerekçe olarak Uber sürücülerinin taksi şöförlerinden istenen izinleri bulundurmaması gösterildi. Uber’in Almanya’daki faaliyetleri geçtiğimiz eylül ayında ülkenin taksiciler birliği Taxi Deutschland’ın girişimi sonucunda askıya alınmıştı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung’a konuşan Taxi Deutschland’ın başkanı Dieter Schlenker, Uber’in temel iş modelinin yasalara aykırı olduğunu dile getirdi. Uber ise mahkemenin aldığı karara itiraz konusunda fazla vakit kaybetmedi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada mahkemenin aldığı kararın temel bir ihlâli temsil ettiği ve Uber’in Avrupa yasaları çerçevesinde bir servis kurmak ve sağlamaktan alıkoyulduğu belirtildi. Uber, Almanya aleyhine Avrupa Komisyonu’na da başvuruda bulunacağını duyurdu. Almanya’da faaliyet gösteren diğer Uber servisleri UberBlack ve UberTaxi ise ülkedeki operasyonlarını sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER