Bilim

HTC ve Under Armour’dan UA HealthBox sağlık paketi

htc-ua-healthbox-050116

HTC, ünlü spor markası Under Armour ile var olan işbirliğini yeni bir boyuta taşıdı ve bu sefer de ağ bağlantılı ilk fitness sistemi UA HealthBox’ı geliştirdi. Uyku, hareket ve beslenmeyi ölçen ve takip eden UA HealthBox’ın tasarımını HTC gerçekleştirdi. UA HealthBox, UA Record uygulamasıyla birlikte çalışıyor. Kutusundan çıkan UA Band, UA Heart Rate ve UA Scale cihazlarıyla sağlığını korumak ve formunu iyileştirmek isteyenlere kişisel bilgiler sağlayarak performanslarını yükseltmelerine imkan tanıyor.

HTC Ürün Direktörü Wolfgang Muller, UA HealthBox sisteminin kullanıcıların sağlığını ve formunu daha iyi yönetebilmeleri için ihtiyaç duyduğu her şeyi içinde barındırdığını söyledi. “HTC’de tasarım kültürümüzün ayrılmaz bir parçası. DNA’mızda, ürettiğimiz ürünlerin hem iç hem de dış tasarımına odaklanmak var. Günün her anında, kapsamlı bir bağlantı sistemiyle kolaylıkla kullanılabilecek şekilde tasarlanan UA HealthBox, ister üst düzey bir sporcu olun, ister sadece sağlıklı yaşamak isteyen bir kullanıcı, sunduğu eksiksiz ekipmanlarla ihtiyaç duyulan tüm bilgileri ve motivasyonu sunan tek sistem olarak öne çıkıyor.” diye sözlerine ekleme yaptı.

htc-ua-healthbox-ua-band-050116-3

UA Band’i sadece spor yaparken değil, günün her anında kullanılabilirsiniz. Bu cihaz günlük faaliyetleri, egzersizleri ve uykuyu takip edebiliyor. Tüm gün aktivite kayıt özelliği, günlük performansı anında kontrol etme olanağı sunuyor. UA Band’ın dış yüzeyinde bulunan ekran, kullanılmadığı zaman uyku modunda kalıyor. Egzersiz anındaki ihtiyaçlar düşünülerek tasarlanan bant, egzersiz sırasında UA Heart Rate ile eşleşerek kalp atım hızını gösteren bir LED ekranın da yer aldığı gelişmiş egzersiz moduna geçiyor. UA Band, iç kısmı kırmızı, dışı siyah özel tasarımıyla aynı zamanda terin emilmesini sağlayarak konforlu bir kullanım vaat ediyor.

htc-ua-healthbox-ua-band-050116

UA Heart Rate ise “mikro kopça teknolojisi” ile egzersiz sırasında varlığı fark edilmeyecek şekilde tasarlanan, kompakt bir kalp atım hızı ölçüm monitörü. Göğüs kayışı ve çıkartılabilir sensörü, kullanıcıların egzersizin yoğunluğunu takip etmesini sağlayarak verimli bir şekilde spor yapmalarına yardımcı oluyor. UA Heart Rate, en yoğun egzersizler sırasında bile yakılan kalori miktarını hatasız şekilde hesaplayabiliyor. UA Record uygulamasıyla senkronize kullanılabilen UA Heart Rate nabız aralıklarının kişiselleştirebilmesine de imkan veriyor.

htc-ua-healthbox-ua-scale-050116

UA Scale ise, ikonik dairesel tasarımı ile ön plana çıkan Wi-Fi özellikli bir tartı. Cihaz, ağırlık ve vücut yağı yüzdesi ölçümünü olanak tanıyan gelişmiş iletken boya teknolojisine sahip cam bir levhadan yararlanıyor. Camın arkasındaki gizli LED ekran kullanılmadığında otomatik olarak kayboluyor. Sekiz farklı kullanıcının bilgilerini saklayabilen UA Scale, UA Record uygulaması ile birlikte, genel panelde yer alan ağırlık göstergesi sayesinde kullanıcıların kendileri ile ilgili değişimleri izlemesine imkan veriyor.

UA HealthBox 22 Ocak itibarıyla öncelikle ABD’de piyasaya sunuluyor. HTC ve UA’nın web sitelerinden ön siparişleri verilebiliyor. İçinde UA Band, UA Heart Rate, UA Scale barındıran UA HealthBox sağlık paketinin fiyatı 400 dolar olarak belirlendi. Bu paket 2016 yılı içinde aralarında Türkiye’nin de bulunduğu daha fazla ülkede satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER