Teknoloji

Twitter’ın reklam platformunda beklenen genişleme gerçekleşti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, geçtiğimiz ay reklam platformunu genişleteceğini ve küçük işletmelerin de bu platformun üyesi olacağını açıklamıştı. 100.000 civarındaki küçük işletmeye Twitter’a özgü yollar ile reklam yayınlama fırsatı sağlayan bu değişiklik yürürlüğe girdi ve Twitter yeni müşterilerine reklam satışına başladı. Bu durumun gündelik kullanıcı için ortaya çıkaracağı en somut sonuç ise artık Twitter’da daha fazla reklam görülecek olması.

Şirket, bu projeyi American Express ile işbirliği içerisinde gerçekleştiriyor. Yeni servisten ilk etapta bir grup American Express üyesi yararlanabilecek. Davetiye sistemi ile çalışan servise kaydolan işletmelere bunun karşılığında American Express tarafından 100$’lık reklam bonusu verilecek. Twitter, şirketler tarafından yazılan tweetlerden en iyisini ön plana çıkaracağını ve aynı zamanda şirket hesaplarını da kullanıcılara takip etmesi için önereceğini açıkladı.

Bu son hamle de, Twitter’ın site üzerinden para kazanma çabalarının bir parçası. Sistem işe yarayacağa benzese de, reklam yayınının artması nedeniyle gündelik kullanıcıların siteye ilgisinin azalmasına neden olma tehlikesi de mevcut. Ancak, Twitter cephesinde bu endişelerin olduğunu söylemek pek mümkün değil. Zira, şirketten yapılan açıklamada servisin çapının genişletileceğinin altı çizildi.

İlgili – Twitter

İLGİLİ HABERLER