Eğlence

Twitter’ın müzik uygulaması bugün yayına girebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz yıldan bu yana etki alanını genişletmek adına çalışmalar yürüten Twitter’ın ilgisini müziğe çevirdiği bir sır değil. Şirket bu doğrultuda son olarak müzik keşif uygulaması We Are Hunted’ın arkasındaki ekibi bünyesine kattı. Twitter’ın We Are Hunted’ın peşinde olduğu dedikoduları geçtiğimiz ay CNET tarafından ortaya atılmış ve sitenin çevrim dışı hale gelmesiyle biraz daha alevlenmişti. Bir açıklama yapan We Are Hunted ekibi siteni temelli olarak kapanacağını doğrularken, Twitter ile ayrı bir projede çalışacaklarını belirttiler.

twitter-muzik-300313

We Are Hunted’ın ana sayfasına ”Sizi zevkten dört köşe edecek servisler oluşturmaya Twitter ekibinin bir parçası olarak devam edeceğiz.” mesajı yerleştirildi. CNET’in geçtiğimiz ay yayınladığı habere göre, Twitter’ı We Are Hunted’a talip olmaya iten neden servisin teknolojisini üzerinde çalıştığı müzik akış uygulamasında kullanmaktı. İlk etapta yapılacak ortak iş konusunda ne Twitter cephesinden ne de We Are Hunted cephesinden resmi bir açıklama geldi. Ancak ortalıkta konuşulanlar bu işbirliğinin çok hızlı bir biçimde meyve verebileceğini gösteriyor.

ABD’li ünlü sunucu Ryan Seacrest attığı bir tweet ile Twitter müzik uygulamasının testlerine başlandığını takipçilerine duyurdu. Uygulamanın gerçekten var olduğunu ifade eden Seacrest, Twitter müzik uygulaması sayesinde American Idol ofisinde bir parti havasının oluştuğunu belirtti.

We Are Hunted’ın satın alınması ve Seacrest’in tweeti Twitter müzik uygulamasını bekleyenlerin heyecanını biraz daha artırırken, AllThingsD’de yayınlanan bir haber bu bekleyişin tahmin edilenden kısa sürebileceğini ortaya çıkardı. Haberde Twitter müzik uygulamasının 12 Nisan 2013 Cuma günü, yani bugün, yayına girebileceği belirtildi. Kullanıcılara Twitter akışının da dahil olduğu kaynaklardan toplanan üstverilerle öneri sunması beklenen Twitter müzik uygulamasının iTunes, SoundCloud ve Vevo gibi servislerle entegre olması öngörülüyor. AllThingsD’nin iddiasının doğru olup olmadığı günün ilerleyen saatlerinde ortaya çıkacak.

İlgili >> We Are Hunted, CNET, TechCrunch, AllThingsD

İLGİLİ HABERLER