Teknoloji

Twitter’ın kurucularından Biz Stone yeni projesi Jelly ile ilgili ipuçları verdi

Teknoloji dünyasında bazı isimlerin etkisi diğerlerinden daha fazladır. Onların ne yaptıkları takip edilir, eğer bir projede veya girişimde onların adı da geçiyorsa, bunların şansının daha fazla olduğu yönünde bir fikir oluşur. Biz Stone da böyle bir isim. Twitter ve Blogger gibi başarılı projelerin arkasındaki isim olan Biz Stone’un yeni bir proje üzerinde çalıştığı söyleniyor.

jelly-biz-stone-030413

Jelly adlı projenin detayları tam olarak bilinmese de, Biz Stone “Jelly nedir?” başlığıyla hazırladığı bir blog yazısı aracılığıyla biraz olsun bilgi verdi. Jelly’nin insanların dünyada iyi bir şeyler yapmasına yardımcı olan bir araç olacağını dile getiren Stone, isim konusunda da deniz anasından (jellyfish) ilham aldığını kaydetti. Deniz anasının beyninin grup hâlinde hareket etmeye elverişli bir yapıya sahip olması Jelly’nin amacı noktasında da az çok ipucu veriyor.

Biz Stone söz konusu uygulamaya çeşitli danışmanlık rollerinden arta kalan zamanı ayırdığını, bununla birlikte uygulamanın yakın zamanda çıkmayacağını kaydetti. Uygulama mobil cihazlar düşünülerek geliştiriliyor ve zamanı geldiğinde ilk olarak burada çıkış yapacak. Ücretsiz olacak bu uygulama herkesin erişimine açık olacak.

Mobil uygulamalar konusunda Stone’un ilk deneyimi Jelly olmayacak. Lift adı verilen ve kullanıcıların hedef belirleme, hatırlatıcılar, motivasyon desteği gibi araçlarla davranışlarını düzenlemesini sağlayan bir uygulamanın arkasında da Biz Stone yer alıyordu. Stone’un bu projesinin odağında insan vardı. Jelly’nin odağında da insan olduğunu görüyoruz, ancak bu sefer birey olarak değil topluluk olarak insanın hedefte olduğunu anlıyoruz.

İlgili >> Jelly

İLGİLİ HABERLER