Eğlence

Twitter’ın kendi video oynatıcısı yüksek kalitede 10 dakikalık videolara izin veriyor

twitter çift aşamalı doğrulama

twitter-logo-230513

Twitter zaman akışında kendi geliştirdiği video oynatıcısını kullanmak için bir süredir çalışıyor. Bu çalışmalar hakkında şimdiye kadar fazla detay ortaya çıkmamıştı. Twitter kullanıcısı Daniel Raffel’in Twitter’ın Sık Sorulan Sorular bölümünde dikkat çektiği detaylar sayesinde bu çalışmayla ilgili biraz daha fazla bilgi sahibi elde etme fırsatı buluyoruz.

Twitter’ın Sık Sorulan Sorular sitesine göre, video oynatıcısı kullanıcıların MP4 veya MOV formatında en fazla 10 dakika uzunlukta video yüklemelerine izin veriyor. Şirket video dosyalarının boyutları üzerinde herhangi bir kısıtlamada bulunmuyor, böylelikle “iş ortaklarını” en yüksek çözünürlüklü videoları kullanmaya teşvik ediyor.

“İş ortakları” tanımı şirketin bu projesinin öncelikle kurumların ve markaların reklamları için düşünüldüğünü akıllara getiriyor. Belki de Twitter bu projesiyle birlikte video paylaşımından YouTube’a olan bağlılığı azaltmayı planlıyor. SSS sayfasında “kullanıcı için en iyi deneyimi sağlamak adına, tüm videoların Twitter tarafından yüklenmesini ve barındırılmasını gerekli kılıyoruz.” şeklinde bir açıklama bulunuyor. Bununla birlikte “YouTube’a yüklenen aynı video Twitter’a da yüklenebilir, ancak YouTube URL’sini Twitter video oynatıcısı ile yeniden kullanamazsınız.” şeklinde bir ibare de dikkat çekiyor.

Görünüşe göre, Twitter’ın video oynatıcısının sunacağı istatistik ve benzeri avantajlardan yararlanmak isteyenlerin Twitter’ın belirleyeceği kurallara uymaları gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER