Teknoloji

Twitter’dan sildiğinizi düşündüğünüz DM’ler gerçekten silinmiyor

twitter microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter kullanıcılara direkt mesajları kendi taraflarından silmelerine izin veriyor. Siz konuşmaları silseniz bile, bunların kayıtları karşı tarafta, onlar silmeye karar verinceye kadar tutulmaya devam ediyor. TechCrunch‘ın güvenlik araştırmacısı Karan Saini’ye dayandırarak verdiği bilgiye göre ise, her iki tarafta da silinen mesajlar Twitter’dan gerçek anlamda tamamen kaldırılmıyor.

Mesaj siliniyor gibi görünse de, Twitter geçmişi yıllar öncesine dayanan bu direkt mesajları saklamaya devam ediyor. Kullanıcılar Twitter hesaplarının arşivlenmiş verilerini indirmek istediklerinde sildiklerini düşündükleri bu mesajları da indirebiliyor. Saini, silinmiş veya askıya alınmış hesaplara gönderilen ya da bunlardan alınan mesajların da hâlâ erişilebilir olduğunu vurguluyor.

Söz konusu veriler sadece mesajı alan ya da gönderen kullanıcıya açık gibi görünüyor. Ancak Twitter’ın sildiğini söylediği mesajları gerçek anlamda silmemesi şirket için çok da iyi sayılmaz. Neyse ki, Twitter en azından bu sorundan haberdar. TechCrunch’a söylediğine göre, bu sorunun kapsamlı şekilde anlaşılması için çalışılıyor. Ancak şirket, bir şeylerin değişeceği konusunda henüz bir garanti vermiyor.

Hiçbir şey olmasa bile, bu olay internette silindi denilen hiçbir şeyin gerçek anlamda silinmediğini gösteren bir örnek olarak kayıtlara geçirilebilir.

İLGİLİ HABERLER