Manşetler

Twitter’da API ve web sitesini etkileyen geniş kapsamlı kesinti yaşandı

twitter çift aşamalı doğrulama

Twitter geçtiğimiz saat içinde geniş kapsamlı bir kesinti yaşadı. Masaüstü web sitesi ve API’yi etkileyen bu kesinti yaklaşık yarım saat sürdü.

twitter-logo-230513

Türkiye saatiyle 20:10’dan itibaren aralarında Tweetdeck ve Twitter WordPress eklentilerinin de bulunduğu tüm uygulamalar ve masaüstü web sitesi kesintiye uğradı. Twitter’ın web sitesine giriş yapan kullanıcıların karşısına bir şeylerin teknik anlamda yanlış gittiğini belirten hata sayfası çıktı.

twitter-down-maintenance-110314

Daha sonra da sitenin bakım nedeniyle kapalı olduğunu belirten bir mesaj geçildi. Twitter’ın durum kontrol sayfası üzerinden verilen bilgide temel servislerden birinde planlanan konuşlandırma çalışması sırasında beklenmeyen birtakım karışıklıklar meydana geldi ve bu nedenle kullanıcılar yerel saatle 11:01’den itibaren servise erişememeye başladı.

twitter-technically-wrong-110314

Sorunu hemen incelemeye koyulan Twitter ekibi sorunu buldu ve servisin diğer bölümlerinin kararlılığını koruyacak şekilde kontrollü yeniden kurulum çalışmalarını gerçekleştirmeye başladı. Site üzerindeki bakım çalışmaları yerel saatle 11:47’de sonlandırıldı ve Twitter tekrar eski işlerliğini kazandı.

Twitter’ın masaüstü web sitesi ve mobil uygulamaları şu anda düzgün çalışıyor gibi görünüyor.

İlgili >> Gigaom, Twitter Status

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER