Teknoloji

Twitter’da 280 karakterli bir yıl nasıl geçti?

twitter 280 karakter

Tweet karakter limitinin 140’dan 280’e çıkmasının üzerinden bir yıl geçti. Twitter, dünyanın dört bir yanından herkesin kendisin bir tweetle kolaylıkla ifade etmesi için bu değişikliği yaptığını bir kez daha tekrarladı. Aynı zamanda sosyal ağ, karakter sınırını değiştirdiğinden bu yana fark ettiklerini de paylaştı.

Twitter’a göre, sınırın iki katına çıkmasından bu yana “lütfen” kelimesinin kullanımı yüzde 54), “teşekkürler” kelimesinin kullanımı da yüzde 22 oranında arttı.

İnsanların daha fazla karakter kullanma imkanı olduğu için, kısaltma kullanımı azaldı. Kelimeleri düzgün bir şekilde yazmaktan nefret ediyorsanız örneğin merhaba yerine mrb gibi kısaltmalar yapıyorsanız, geçen seneye sıkışıp kalmış olabilirsiniz. ‘Gr8’ (yüzde 36), ‘b4’ (yüzde 13) ve ‘sry’ (yüzde 5) gibi kısaltmalar azalırken, ‘great’ (yüzde 32), ‘before’ (yüzde 70), ve ‘sorry’ (yüzde 31) gibi kelimelerin kullanımı arttı.

Tweetler genel olarak az ve öz olmaya devam ediyor. 140 karakter sınırı varken 34 olan karakter sayısı, 280 karakter sınırıyla birlikte 33 oldu.

Twitter, geçmişte Tweetlerin yüzde 9’unun 140 karakter sınırına ulaştığını gördüğünü, bu durumun düşünceleri sınırlara uygun şekilde bir tweete sığdırmanın zorluğunu yansıttığını söylüyor. Genişletilmiş 280 karakter sayısıyla birlikte, İngilizce tweetlerin sadece yaklaşık yüzde 1’i 280 karakter sınırına ulaşırken; gönderilen tweetlerin yüzde 12’si 140 karakterden ve yüzde 5’i 190 karakterden fazla oldu. Dünya çapında ise, tüm tweetlerin yüzde 6’sı 140 karakterin, yüzde 3’ünün ise 190 karakterin üstüne çıktığı tespit edildi. Son olarak, soru işaretli tweet sayısı yüzde 30 artarken, bu tweetler daha fazla cevap alıyor.

İLGİLİ HABERLER