Eğlence

Twitter’a yeni yüklenen videoların kalitesi daha iyi olacak

twitter microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’ın düşük video kalitesi, platformdaki kullanıcılar için uzun süredir hayal kırıklığı yaratıyor. Ancak şirket cuma günü geleceğe dair baz umut verici bazı haberler paylaştı. Twitter, destek hesabından attığı bir tweet ile, hizmete yüklenen videoların artık daha iyi bir izleme deneyimi sunmak amacıyla daha az pikselli görüneceğini söyledi.

The Verge sitesinin belirttiğine göre Twitter, bir video yüklerken karşınıza çıkan adımlar içinde bir ön işleme adımını kaldırdı. Şirket, kaldırılan bu adımın videoları işlemek için daha küçük parçalara böldüğünü ve bunun ek işleme nedeniyle kaliteyi düşürebileceğini kaydetti.

Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong da, sözü edilen iyileştirmeleri teste tabi tutmayı amaçlayan bir video yükledi. Videodaki sesin biraz yüksek olduğunu, bu yüzden izlemeden önce sesi kısmanızın iyi olabileceğini belirtelim.

Twitter, bunu ilk yayınladıktan sonra, cuma günü açıkladığı değişikliklerin hemen ardından, henüz Wong’un videoyu yüklemek için kullandığı Twitter Media Studio’da bu yeniliklerin desteklenmediğini söyledi.

Twitter’ın iyileştirilmiş video kalitesini kullandığını söylediği bir videoyu görmek istiyorsanız, Wong’a verilen bu yanıttaki videoya göz atabilirsiniz. Yine, ses ayarına dikkat etmeniz iyi olacaktır.

https://twitter.com/erinbeess/status/1441489334901878787

Bu ikinci video biraz daha geliştirilmiş gibi görünüyor, ancak çoğunlukla siyah arka planla kaplı olduğu için tam olarak ne kadar iyileştirme kaydedildiğini söylemek zor. Her iki video da, YouTube veya Twitch’te izleyebileceğiniz yüksek kaliteli bir video kadar net değil. Ve bu yükseltme yalnızca yeni yüklenen videolar için geçerlidir, bu nedenle eski videoları öncekiyle aynı kalitede görmeye devam edeceksiniz.

Bununla birlikte, Twitter’ın video deneyimini geliştirmek için daha fazla çaba sarf ettiğini görmek umut verici. Wong’un bu hafta başlarında yaptığı araştırma, Twitter’ın video oynatma hızı seçenekleri üzerinde de çalıştığını işaret etmişti.

İLGİLİ HABERLER