Teknoloji

Twitter zincirlenmiş cevapları ve durum göstergesini test ediyor

twitter zincirlenmiş sohbetler ve durum göstergesiTwitter’ın ürün yönetiminde sorumlu direktörü Sara Haider, paylaştığı birkaç ekran görüntüsüyle, platformu sohbete daha açık hâle getirmek için yapmayı planladıkları bazı değişiklikleri gösterdi.

Twitter, zincirlenmiş cevapları ve durum göstergelerini getirmeyi düşünüyor. Bunlarla birlikte tweet’lere gelen cevaplar, Facebook paylaşımlarına yapılan yorumlara benzeyecektir.

Zincirleme özelliği güzel görünüyor ve böylelikle bir sohbeti takip etmek daha kolay hâle gelecektir. Twitter, geçen yılın aralık ayında da bir kişinin art arda attığı tweet’ler için de bir zincir özelliği getirmiş, böylelikle bir konuyla ilgili olarak birbiriyle bağlantılı atılan tweet’leri takip etmeyi daha kolay hâle getirmişti.

Ancak durum bilgisi gösterimi için aynı şeyi söylemek mümkün görünmüyor. Twitter’ın taciz ve hakaretle ilgili sorunlarını dikkate aldığımızda, bu fikrin çok parlak sayılmadığını anlarız. Böylelikle troller, bir kullanıcıya yönelik olarak attıkları tweetlerin karşı taraf tarafından fark edildiğinden emin olacaklardır.

Haider planlanan değişikliklerin ne zaman hayata geçeceği noktasında bilgi vermedi. Belki bunların hiçbirisi hayata geçmeyebilir. Eğer isterseniz, İngilizce de biliyorsanız, yeniliklerle ilgili düşüncelerinizi Twitter üzerinden bizzat kendisiyle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER