Teknoloji

Twitter web sitesinde tercih edilen zaman akışı artık sürekli açık kalabilecek

twitter API Pro

Twitter’ın yeni getirdiği algoritmik zaman akışı “Sana özel” artık birçok kullanıcı için daha az can sıkıcı bir özellik olacaktır. Şirket, web sürümünün artık en son hangi Twitter zaman akışı sekmesini kullandığınızı hatırlayacağını ve tekrar açtığınızda varsayılan olarak bu zaman çizelgesini kullanacağını duyurdu. Özelliğin yakında iOS ve Android’e de gelmesi bekleniyor.

Güncelleme ile birlikte, kullanıcı arabirimi sekmesi kullanıma sunulmadan önce var olan işlevsellik geri geliyor. Eskiden zaman akışının hangi sürümünü görmek istediğinizi seçmenize izin veren bir düğme vardı. Ara sıra Takip edilenler’den Sana özel’e gelen veya tam tersini yapan biriyseniz, hangi sekmede kaldığınızı hatırlama özelliğine sahip yeni sürüm bunu kolaylaştıracaktır. Bu değişiklik muhtemelen, onu ayarlayıp unutmayı tercih eden kullanıcıları yatıştırmaya pek de yaramayacaktır.

Twitter’ın web sitesinde test ettiğimizde, varsayılan olarak açılan Sana özel sekmesinden Takip edilenler sekmesine geçtiğimizde ve daha sonra sayfayı yenilediğimizde, en son bıraktığımız Takip edilenler sekmesinin yeniden aktif olduğunu gördük. The Verge sitesi, sekmelerin yanına çeşitli listelerini sabitleyenler için bu değişikliğin sabitlenmiş listelere henüz uygulanmadığını söylüyor. Halbuki Elon Musk geçen hafta, bu değişikliğin listeleri de kapsayacağını söylemişti. Tabii ki, bu geçici bir hata da olabilir.

İLGİLİ HABERLER