Manşetler

Korkmayın, Twitter zaman akışı üzerinde büyük değişiklikler planlamıyor

twitter

Twitter’ın zaman akışını Facebook’un haber kaynağına benzer hâle getireceğine dair söylentiler bazı kullanıcıları endişelendirdi. Ancak durum o kadar da kötü olacak gibi görünmüyor.

Kronolojik zaman akışı yerine belirli algoritmalara dayanan yeni bir zaman akışının geleceği söyleniyordu. Ancak sosyal ağ daha çok “Siz burada değilken” olarak adlandırılan özelliği daha da genişletip en çok ilgi gören tweetleri biraz daha ön plana çıkarmak, daha fazla kullanıcıya gösterme derdinde.

CEO Jack Dorsey, daha önce çıkan dedikoduların asıl anlamın dışına çıktığını, büyük değişikliklerin hiçbir zaman planlanmadığını belirtti. Zaman akışının yapısını tamamen değiştirmek yerine, şirket sadece zaman akışı içindeki birtakım popüler tweetleri daha fazla ön plana çıkartacak. Örneğin sadece üç saat boyunca siteden veya uygulamadan uzaktayken Twitter’ı açtığınızda 10 saat öncesinden atılmış bir tweeti de görmeniz mümkün olacak. Buna Facebook’takine benzer, bir gün öncesinin paylaşımlarını bile üstlerde çıkaran gösterim demek pek olası görünmüyor.

Twitter temel kullanıcı deneyimine dokunmuyor

Twitter, kullanıcıların dikkat ettikleri, önemsedikleri güncellemeleri, haberleri onların karşısında daha fazla çıkarmayı amaçlıyor. Şirketin Moments, Siz Burada Değilken gibi özelliklerle kullanıcı bağlılığını daha fazla artırmaya çalıştığını göreceğiz, ancak bunlar hiçbir zaman temel kullanıcı deneyiminin önemli bir parçasını oluşturmayacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER