Manşetler

Twitter yumurta resmini varsayılan avatar olarak kullanmaktan vazgeçiyor

twitter yumurta avatarTwitter yumurta resmini avatar olarak kullanmayı bırakacağını açıkladı. Şirket bundan böyle yeni hesaplar için fonu renkli yumurtalar yerine gri renkli cinsiyetsiz bir kişi ikonu kullanacak.

Mikro blog servisi, fonu renkli yumurtalardan yavan bir siluete geçiş kararını bilinçli biçimde aldı. Şirket, yeni varsayılan avatarının daha düz olması sayesinde geçici bir çözüm olduğu hissiyatını daha iyi verdiğini belirtti. Twitter, böylelikle kullanıcılarının profillerini daha özel bir resimle kişiselleştirme konusunda daha istekli davranmasını umuyor.

Twitter’dan yapılan açıklamada, “jenerik, evrensel, ciddi, markasız, geçici ve kapsayıcı” hissiyat veren bir resmin bulunabilmesi için farklı seçeneklerin değerlendirildiği belirtildi. Şirketin elediği görseller arasında diğer bazı belirsiz baş şekilleri, manzara resimleri ve sadece gri şeritlerden oluşan bir görsel de bulunuyor.

Twitter yumurta avatarının kötü imajından sıyrılmayı amaçlıyor

Twitter’dan yapılan açıklamada, anonim Twitter yumurtasının son yıllarda mikro blog servisinde taciz ve saldırgan davranışlarla özdeşleştiğine de dikkat çekildi. Yumurtadan vazgeçmek, şirketin en azından ortada bir problem olduğunu kabul ettiği anlamına geliyor. Ancak resmi değiştirmenin sadece tacize ve saldırgan davranışlara farklı bir yüz kazandırma anlamına geldiğini unutmamak gerekiyor. Yine de, Twitter’ın son zamanlarda tacizle mücadele konusunda sıkı bir çaba sarfettiğini ve kullanıcılarının rahatsızlığını gidermeyi denediğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER