Teknoloji

Twitter “yorumlu retweet” sayacını test ediyor

apple twitter

Twitter, yakında kullanıcılarına retweet edilmiş paylaşımlarına daha dikkatli bakmalarını sağlayacak bir özellik sunabilir. Uygulamaların kodlarını inceleyerek olası yenilikleri ortaya çıkaran araştırmacı Jane Manchun Wong, mikro blog servisinin sunmayı planladığı bir özelliğin işaretini verdi. Wong’un paylaşımına göre; Twitter, bir yorumlu retweet sayacını test ediyor.

Bu sayaç, mevcut retweet sayacından farklı şekilde çalışacak. Ancak iki sayacı, beğeni sayacıyla birlikte aynı bölümde görmek mümkün olacak. Yorumlu retweet sayacı, beğeni ve retweet sayaçlarının altında ekstra bir satırda gösterilecek.

Twitter’ın test ettiği yenilikler bununla da sınırlı kalmıyor. Mikro blog servisi, Android uygulamasında sekmeli bir retweet sekmesini test ediyor.

Bu sekmede retweetler, “yorumlular” ve “yorumsuzlar” olarak ikiye ayrılmış biçimde gösteriliyor. Böylelikle kullanıcıların kendilerine gelen etkileşimleri daha derli toplu şekilde görmesi ve bunlara daha kolay karşılık verebilmesi mümkün hâle geliyor. Bu sekmenin iOS üzerindeki testi daha önce başlamıştı.

Twitter yorumlu retweet sayacı özelliğinin testi konusunda henüz bir açıklama yapmış değil. Ancak mikro blog servisinin sürekli olarak yeni özellikleri test ettiğini ve bunlardan bazılarının tüm kullanıcılara açıldığını unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER