Teknoloji

Twitter yorumlu retweet’leri bulmayı kolaylaştıracak

twitter erişim problemi android

Twitter, bir tweet’in yorumla birlikte yapılan retweet’lerini görmeyi kolaylaştıracak yeni bir seçeneği test ediyor. Mikro blog servisi tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada yapılan testler doğrulandı.

Kullanıcılar tarafından paylaşılan ekran görüntülerine bakıldığında, mevcut beğeni ve retweet sayılarının yanında “Yorumla birlikte yapılan retweet’ler” şeklinde yeni bir seçenek görülüyor. Twitter’dan yapılan açıklamada, özelliğin şimdilik iOS uygulaması üzerinde küçük bir kullanıcı grubuyla test edildiği belirtildi.

Bu özellik, kullanıcılara hâlihazırda Twitter’ın arama işlevi üzerinden erişemedikleri sonuçlar sunmayacak. Sadece söz konusu sonuçlara ulaşmayı kolaylaştıracak. Mikro blog servisinin bazı kullanıcıları, tweet’lere yanıt vermek için yorumla birlikte retweet etme yöntemini kullanıyor.

Bu yöntem sayesinde kullanıcıların paylaşımları ana akışta düzenli şekilde görünüyor. Hâlihazırda bir tweet’in yorumlu retweet’lerini görmek için o tweet’in URL’sini arama kutusuna kopyalamak gerekiyor.

Twitter düzenli olarak yeni özellikler test etse de, bunların önemli bir kısmını da deneme süresinin sonunda çöpe atıyor. Yorumlu retweet’leri gösterme özelliğinin de bu akıbeti yaşayabileceğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER