Teknoloji

Twitter’dan Yıldız Savaşları için özel emoji

yildiz-savaslari-twitter-emoji-170415

ABD’nin Anaheim şehrinde gerçekleştirilen Star Wars Celebration etkinliği, Yıldız Savaşları serisinin hayranlarını sevindirecek pek çok müjdeyi de beraberinde getirdi. Etkinliğin başlamasıyla birlikte serinin yedinci filmi Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor’un ikinci fragmanı yayınlanırken, fragmanın sosyal medyadaki etkisini kuvvetlendirmek için de ekstra bir çalışma yapıldı ve özel Yıldız Savaşları emojileri Twitter’da kullanıma sunuldu.

Halihazırda Twitter’da Yıldız Savaşları’na dair üç emoji bulunuyor ve bu emojiler ilgili etiketlerin kullanıldığı zaman ortaya çıkıyor. #C3PO, #Stormtrooper ve #BB8 etiketleriyle atılan tweet’lerde söz konusu karakterleri temsil eden emojiler görülüyor. Şu an için sadece Twitter’ın web ve mobil uygulamalarında görüntülenen emojilerin Mac uygulamasında ve üçüncü taraf Twitter uygulamalarında gösterilip gösterilmeyeceği henüz bilinmiyor.

#StarWars ve #SWCA etiketiyle atılan tweet’lerde de bu emojileri görmek mümkün oluyor. Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor’un vizyon tarihi yaklaştıkça ilgili emojilerin sayısının artacağı müjdesi de Twitter tarafından verildi.

İLGİLİ HABERLER