Manşetler

Twitter Yer İşaretleri ile tweet’leri saklamayı daha cazip kılıyor

Twitter, Yer İşaretleri adını verdiği özelliğini dünya çapındaki tüm kullanıcılarına sunmaya başladı. Böylelikle dikkatini çeken tweetlere daha sonra kolaylıkla ulaşmak isteyen kullanıcıların beğenmenin dışında yeni bir kayıt aracı olacak.

Önceleri kullanıcıların ilgilerini çeken tweet’leri kaydetmeleri için beğenmeleri gerekiyordu. Ancak bu durum kullanıcıların gerçek düşüncesini tam olarak yansıtmayabiliyor, kullanıcılar beğenmedikleri bir tweet’i bile sırf kayıt altına almak amacıyla beğenmek zorunda kalıyordu. Şimdi bunları beğenip doğrudan etkileşim içine girmeden kaydetme imkanına sahip oluyorlar. Üstelik Yer İşaretleri özelliğiyle, kaydettiğiniz içeriği yalnızca siz biliyorsunuz, başka kullanıcılar haberdar olmuyor.

Bir tweet?i yer işaretlerinize eklemek için tweet’in altındaki paylaş butonuna basın ve “Tweet’i yer işaretlerine ekley”i seçin. Daha sonra bu Tweet’i bulmak için profil butonunuza dokunup aşağıda seçenekler arasında bulunan Yer İşaretlerine girin. Yer işaretlerinizden istediğiniz zaman tweet silebilirsiniz. Neleri yer işaretlerinize eklediğinizi de yalnızca siz görebilirsiniz.

Twitter’a göre, yer işaretleri insanların en iyi içeriklerden haberdar kalmalarına yardımcı oluyor. Canlı video bulunan bir tweet’i daha sonra izleyebilir, tweet dizisini yer işaretlerine ekleyip sonra inceleyebilir ve daha sonra okumak veya paylaşmak için ilginç yazı linklerinin bulunduğu tweetleri kaydedebilirsiniz.

Yer İşaretleri özelliği Twitter’ın iOS ve Android uygulamalarında, aynı zamanda Twitter Lite ve mobil Twitter web sitesinde kullanıma sunuldu.

İLGİLİ HABERLER