Teknoloji

Twitter artık yer işareti ekleme sayısını da tweet detaylarında gösteriyor

twitter algoritması

Twitter, gönderilerin ölçümü amacıyla yeni bir herkes açık ölçüm kriteri daha sunuyor. Artık bir tweetin kaç kez yer işaretine eklendiğini gösteren bir sayaç bulunuyor. Bu; retweet, alıntı retweet ve beğeni sayılarının yanında yer alıyor.

Ne var ki, söz konusu sayaç şu anda yalnızca iOS kullanıcıları için tweet detayları sayfasını ziyaret ettiklerinde görünüyor. Ancak ilgili bir yardım dokümanında, bu sayaçla ilgili olarak “genişletme planları” olduğu belirtiliyor.

Diğer metriklerden farklı olarak, yer işaretlerine eklenen sayaca tıklayarak kimin bu tweet’i yer işaretlerine eklediğini göremezsiniz. Twitter Destek hesabına göre, yer işaretleri hâlâ kişiye özel ve şirket hangi hesapların bir tweeti yer işaretlerine eklediğini asla göstermeyecek.

Bir tweetin kaç kez yer işaretine alındığını bilmek isteyen birçok kişi olmadığını düşünmek zor, ancak burada önemli bir istisna var. Twitter CEO’su Elon Musk, bir noktada bunu fiili bir sessiz beğeni olarak nitelendirmişti. Tweetin detay sayfasından bir tweeti yer işaretine ekleme yeteneğini “önemli bir Twitter iyileştirmesi” olarak nitelendirmişti. Bu nedenle Musk, yeni gelen özelliği beğenecektir. Ancak çoğu kullanıcının bunu, Twitter kullanıcı arayüzünü gereksiz bilgilerle dolduran ve görüntü sayacı gibi pek yararlı olmayan başka bir şey olarak düşüneceğini söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER